Mäkelän Pappa

Intohimoni on suomenhevoset ja porot. Suomenhevonen on aito suomalainen juntti, joka jaksaa hämmästyttää olemuksellaan, eleillään, uppiniskaisuudellaan, rakkauden täyttämällä avoimuudella ja viisaudellaan.

Suomenhevonen on jotain suurempaa. Se on elämä, suomalaisuus, sieluni maisema.

Olen tullut siihen tulokseen, että suomalainen hevonen sopii suomalaiseen maisemaan ympäri vuoden. Olen verrannut ruskan kultaamaa syksyä, talven valkeutta, heräävää kevättä ja vehreää kesää suomenhevosen väriin eli eri punaisen sävyihin.

Isoisoisäni Evert Pantsar  s.1899 oli henkeen ja vereen suomalaisen hevosen ystävä ja työtoveri. Suunnaton ylpeyteni häntä ja hänen hevosmiestaitoaan kohtaan on kasvattanut minussa taistelua säilyttää kansallisrotumme. Hänet kohtasin aina lämmöllä ja olen kuullut miehestä legendaarisia hevostarinoita. Hän osti huonosti pidettyjä tai ylirasitettuja työhevosia, jotka loistivat olemuksellaan muutaman kuukauden päästä vietettyään Mäkelän papan tallissa huolehtivaa ja tunnollista elämää.

Hevoskasvatus Suomessa on nykyään kallista, joten toiminnallamme mahdollistamme uusien suomenhevosvarsojen syntymisen Outiseen ja legendaarisen Mäkelän papan verenperinnön jatkumisen.

Koen olevani tulkki ihmisen ja hevosen välillä. Näin on kokemattomankin helppo lähestyä hevosta. Meillä Outisessa käyskentelee noin 15 eri ikäistä suomenhevosta antaen erilaisia kokemuksia ihmisille.

Käytämme hevosia maastoihin, vaelluksiin, kentällä este,koulu ja lännen tunteihin, pyörössä maastakäsittelyyn,kuntoutukseen päihde-ja mielenterveysasiakkaille, työajoon sekä pelloilla että metsässä. Hevosemme myös uivat ja kulkevat kaikenlaisissa maastoissa varmoin ottein.

Mäkelän papan usko suomenhevoseen säilyy minussa ja jatkuu ainoana suvussa lapsiini, erityisesti Riia Miinaan, joka jatkaa hevosmiesperinteitä Harrin ja Pantsarin suvuissa. Hän jatkaa suomenhevosen monimuotoista käyttöä kaikissa lajeissa ja valistaen maailmaa upeasta kansallisrodustamme.

Kiitos Evert Pantsar kaikesta sielukkuudesta, minkä ehdit minuun hevosten ja juttujesi kautta istuttaa.

Mia

Leave a Reply

Uusia kuvia
Löydät ajankohtaisia päivityksiä kuvien kera fb-sivuiltamme nimellä Outisen Ratsastuskeskus Kemijärvi.

Gallery

Näistä löytyy juttua
Tykkäykset